//Virágkultúra

Virágkultúra

Rózsa, orchidea és tulipán. Krizantém, muskátli és liliom. Gerbera, begónia és frézia. Sok ezer faj, különböző változatban, az illatok és színek kavalkádja.
Tele jelképekkel és jelentésekkel, költőiek és csodálatosak. Barátságokat ünneplünk velük, viszályok szűnnek meg általuk. Szerelmeket pecsételnek meg, forradalmakat neveznek el róluk. A világ minden táján bajnokokat koszorúznak meg velük. Valentin-nap, Anyák napja, Nőnap: a virágok minden kultúrában a szertartások elmaradhatatlan kísérői. Ha valaki virágcsokrot kap, mosolyog. Mindenki emlékszik az első ajándékba kapott csokorra, mert a virágot mindenki szereti.

A virágok saját, gyakran már elfelejtett nyelvükön beszélnek. Gondoskodnak arról, hogy jól érezzük magunkat a társaságukban. Azért vannak, hogy örömet szerezzenek nekünk, felvidítsanak, bátorítsanak bennünket. Az élethez tartoznak, mert a szépséget a múlandósággal ötvözik. A virág ezzel a csodálatos kettősséggel mutatja, mennyire sérülékeny. Hiszen amint leszakítják, elindul az elmúlás felé. Talán éppen e törékenység miatt ünnepeljük az életet virágokkal.

By | 2018-01-12T17:00:42+00:00 január 11th, 2018|Trends|0 Komment

A szerzőről:

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!